JET COUZIJN
PHOTOGRAPHY

FAQ - VEELGESTELDE VRAGEN

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mensen veelal met dezelfde vragen rondlopen. Die vragen probeer ik daarom via deze pagina zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook geef ik wat meer informatie over verschillende fotosessies en leg ik uit hoe ik daarbij te werk ga.

Hoe boek ik een fotoshoot?

Omdat ik veel op locatie werk, ben ik telefonisch niet altijd goed bereikbaar. Daarom ontvang ik het liefst je bericht via het contact formulier op mijn website of via e-mail. Ik heb het liefst alles duidelijk op de mail, zodat ik zo uitgebreid en compleet mogelijk op jouw vraag kan terugkomen. Als al jouw vragen zijn beantwoord en je zeker bent van je beslissing, boek je via het boekingsformulier op mijn website uiteindelijk de shoot! 

Hoe omschrijf je jouw stijl van fotograferen?

Mijn stijl word beschreven als clean, eenvoudig en fris. Ik geef de voorkeur aan het niet te rommelig of te druk maken met accessoires.  Om die reden blijft mijn styling minimalistisch, modern en fris. Zo draait de foto helemaal om jou. 

De mensen die mij het beste kennen omschrijven mij als vrolijk, relaxed en enthousiast. Met deze positiviteit wil ik graag mensen vastleggen zoals ze echt zijn en ze daarbij op hun gemak stellen. 

Voor welke dagen kan ik een afspraak maken?

Omdat ik fotografeer naast mijn baan in de kinderopvang, ben ik op dit moment alleen beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor andere dagen of avonden kun je het best even contact opnemen. 

Welke kleding moet ik aan tijdens de fotoshoot?

Het liefst natuurlijk kleding waar jij je comfortabel in voelt. Zelf vind ik lichte en natuurlijke tinten zoals: beige, grijs, wit, crème, zwart en bruin het mooist. Voor een gezin of familie reportage is het mooi om de kleding op elkaar af te stemmen, dat zorgt voor rust in jullie foto’s. Eventueel kan je altijd een extra setje kleding meenemen. Ik adviseer ook altijd om niet te opvallende sieraden om te doen, zodat het om jullie draait en niet om de outfit. In de herfst/winter wil je misschien liever geen dikke jassen aan. Gelukkig kun je, je ook warm kleding door middel van laagjes.

Wat als het weer niet meewerkt?

Als je fotografeert in natuurlijk licht, is de beste keuze om in de schaduw te fotograferen of op een bewolkte dag. Direct zonlicht is wat harder. De zon achter de wolken dient als het ware als een softbox. Dat betekend dat het licht in de foto’s een stuk zachter is. Dat is de stijl waar ik voor ga! Een zonnige dag of een bewolkte dag? Het kan allebei! Krijgen we te maken met een echte stortbui? Dan verzetten we de afspraak naar een nieuwe datum.

Waar worden de foto’s gemaakt?

Ik werk het liefst op locatie. Familie fotoshoots vinden altijd buiten plaats op een van mijn favoriete locaties in de omgeving van de bollenstreek. Zoals de duinen of het bos. Een portret is ook prachtig in de duinen of in het bos, maar bijvoorbeeld ook in de binnenstad en natuurlijk in de studio. Ik maak gebruik van mijn thuis studio. Voor de allerkleinste kom ik graag bij jullie thuis. Alles is bespreekbaar. De keuze is aan jou!

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s ontvang?

Je ontvangt van mij kort na de fotosessie de factuur. Deze dien je binnen twee weken te voldoen. Zodra de betaling gedaan is, ontvang je van mij de mooiste foto’s bewerkt en op groot formaat via WeTransfer. Op deze manier kun je er mee doen wat je wilt en zul je nooit foto’s hoeven na te bestellen. Vergeet de foto’s niet direct te downloaden en goed op te slaan! Ik bewaar helaas niet alles.

Het meeste werk voor mij als fotograaf zit hem vaak na de fotoshoot. Het uitzoeken van de beste foto’s en de nabewerking kost meestal meer tijd dan de fotoshoot zelf. Je wilt natuurlijk alleen de beste foto’s ontvangen en daar neem ik dan ook graag de tijd voor. De levertijd voor een shoot bedraagt twee tot drie weken. Dit is een geschatte levertijd die wegens ziekte/ongeval/ technische storing of andere vormen van overmacht kan uitlopen. In een hoop gevallen ontvang je ze al eerder. Dat hangt in belangrijke mate af van de drukte in die periode.

Hoe zit het met mijn privacy?

Het auteursrecht geeft mij als fotograaf het recht om de foto’s te gebruiken voor commerciële uitingen. Ik ben en blijf te allen tijde eigenaar van een foto. De foto valt standaard onder de wet op auteursrecht. Ondanks dat het een recht is, zal ik daar niet altijd gebruik van maken. Wil je liever niet op het internet, dan begrijp ik dat ook heel goed. Geef dat voor de fotoshoot aan. Deze wensen worden altijd gerespecteerd.

Wat houd auteursrecht in?

Het auteursrecht houdt in dat ik als fotograaf altijd eigenaar blijf van een foto. Als klant krijgje een exemplaar hiervan voor uitsluitend persoonlijk gebruik.Het is niet toegestaan om de foto’s te bewerken of op een andere manier aan te passen. Het is daarnaast niet toegestaan om de foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken. Ook het laten afdrukken op posters, magazines of kranten is niet toegestaan zonder schriftelijk toestemming van de fotograaf. Het insturen van de foto’s voor wedstrijden is tevens niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming. Als fotograaf behoud ik het recht om de foto’s te gebruiken voor commerciële uitingen. Zoals bijvoorbeeld op mijn website, Facebook of andere (gedrukte) media. Wil je dit liever niet om een bepaalde reden, geef dit dan van te voren aan.

Mag ik de foto’s ook bewerken of aanpassen?

Nee, het is in geen enkel geval toegestaan de foto’s zelf te bewerken. Dit betekent dat je geen filters over de foto’s heen mag plaatsen of de foto’s mag bijsnijden. Als fotograaf verbind ik mijn naam aan een foto. Ik lever een product van hoge kwaliteit waar ik persoonlijk achter sta. Filters leveren vaak een verslechtering van de kwaliteit. De gemiddelde kijker weet vervolgens niet dat er een filter gebruikt is en rekent er mij als fotograaf op af. Daarnaast rust er auteursrecht op de foto’s. Net als artiesten en kunstenaars worden ook fotografen wettelijk beschermd.

Kan ik ook de onbewerkte foto’s ontvangen?

Nee, ik lever geen onbewerkte foto’s af. Als fotograaf wil ik graag een goed eindproduct afleveren. De foto in camera is nog niet af. Door hem in mijn eigen stijl na te bewerken wordt de foto ook zoals ik hem bedoeld heb. Daarnaast fotografeer ik in raw-formaat. Dit is een digitaal negatief wat nabewerking vereist, voordat het geschikt is voor gebruik op bijvoorbeeld het internet. Het na bewerken vereist specifieke kennis en software die ik als fotograaf bezit.

Voor zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten maak ik altijd een offerte op maat. De wensen zijn vaak erg specifiek en daar wil ik als fotograaf goed op aansluiten. Een belangrijk verschil met consumenten is bijvoorbeeld dat de foto’s vaak commercieel gebruikt gaan worden. Je wilt als zakelijke klant dus ook het recht hebben om de foto’s onbeperkt te verveelvoudigen. Voor bijvoorbeeld je website, webshop of andere reclame-uitingen. In de offerte kan ik dus goed rekening houden met dit soort behoeftes. Voor meer informatie en een offerte kun je een contact opnemen via e-mail.

Op al mijn producten en diensten zijn deze algemene voorwaarden van toepassing. Vallen jouw wensen niet in een van de bovenstaande pakketten? Neem dan gerust contact met me op voor een offerte.

Staat je vraag er niet tussen? Mail mij gerust!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een fotoshoot boeken? 

BOEK HIER

Using Format