FAQ - VEELGESTELDE VRAGEN

|

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mensen veelal met dezelfde vragen rondlopen. Die vragen probeer ik daarom via deze pagina zo goed mogelijk te beantwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op. 


EEN

Hoe boek ik een fotoshoot?

Omdat ik veel op locatie werk, ben ik telefonisch niet altijd goed bereikbaar. Daarom ontvang ik het liefst je bericht via het contactformulier op deze pagina of per e-mail. Ik heb het liefst alles duidelijk op de mail, zodat ik zo uitgebreid en compleet mogelijk op jouw vraag kan terugkomen. 


TWEE

Voor welke dagen kan ik een afspraak maken?

Omdat ik fotografeer naast mijn baan in de kinderopvang, ben ik op dit moment alleen beschikbaar op maandag, vrijdag en zaterdag. 

DRIE

Wat gebeurd er na de fotoshoot?

Na afloop van de shoot zal ik een selectie maken van de mooiste foto's en deze in mijn eigen stijl nabewerken. Het nabewerken van de foto's kan zo'n twee tot drie weken duren. Als de foto's klaar zijn zal ik de foto's uploaden in jouw online galerij. Op deze manier kun je zelf je favoriete foto's uitkiezen en bepalen hoeveel dat er zijn. Zodra de betaling gedaan is, kun je de foto's in hoge resolutie downloaden via de online galerij. 


VIER

Ik sta niet graag voor de camera, wat nu?

Geen paniek! Mijn foto’s zijn geen standaard geposeerde beelden. Mijn missie is om jullie vast te leggen zoals jullie écht zijn. Tijdens de shoot geef ik leuke opdrachten zodat jullie met elkaar bezig zijn en even vergeten dat we midden in een fotoshoot zitten. We zullen dansen, lopen, knuffelen, tikkertje spelen... Op deze manier creëren we leuke, liefdevolle en spontane momenten. Na afloop hoop ik dat jullie kunnen zeggen dat het reuze meeviel en dat jullie er veel plezier aan hebben beleefd.

VIJF

Welke kleding moet ik aan tijdens de fotoshoot?

Het liefst natuurlijk kleding waar jij je comfortabel in voelt. Zelf vind ik lichte en natuurlijke tinten zoals: beige, grijs, wit, crème, zwart en bruin het mooist. Het is belangrijk om de kleding op elkaar af te stemmen. Dit zorgt voor rust in jullie foto’s. Eventueel kan je altijd een extra setje kleding meenemen. Ik adviseer ook altijd om niet te opvallende sieraden om te doen, zodat het om jullie draait en niet om de outfit. In de herfst/winter wil je misschien liever geen dikke jassen aan. Gelukkig kun je, je ook warm kleding door middel van laagjes. Na het boeken van een fotoshoot ontvang je van mij een mooie brochure waar nog meer kleding tip in staan.

ZES

Wat als het weer niet meewerkt?

Voor fotoshoots op een buiten locatie zijn we afhankelijk van het weer, maar ook van het seizoen. Het liefst fotografeer ik vroeg in de morgen of vlak voor zonsondergang. Direct zonlicht is wat harder. Ik hou van foto's waarop het licht een stuk zachter is. Daarom fotografeer ik niet tijdens het middag uur. Ik raad iedereen aan om foto's te laten maken vlak voor zonsondergang. Als je jongere kinderen hebt, kan dat in de zomer lastig zijn. Gelukkig gaat de zon in het voorjaar en het najaar een stuk eerder onder. Krijgen we te maken met slecht weer? Dan verzetten we de afspraak kosteloos naar een nieuwe datum.

ZEVEN

Waar worden de foto’s gemaakt?

Ik werk het liefst op locatie. Familie fotoshoots vinden altijd buiten plaats op een van mijn favoriete locaties in de omgeving van de bollenstreek. Zoals de duinen, het strand of het bos. Een portret is ook prachtig in de duinen of in het bos, maar bijvoorbeeld ook in de binnenstad en natuurlijk in de studio. Ik maak gebruik van mijn thuis studio. Voor de allerkleinste kom ik graag bij jullie thuis.

ACHT

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s ontvang?

Het meeste werk voor mij als fotograaf zit hem vaak na de fotoshoot. Het uitzoeken van de beste foto’s en de nabewerking kost meestal meer tijd dan de fotoshoot zelf. Je wilt natuurlijk alleen de beste foto’s ontvangen en daar neem ik dan ook graag de tijd voor. Het bewerken van de foto's en het uploaden van de shoot in de online galerie bedraagt twee tot drie weken. Dit is een geschatte levertijd die wegens ziekte/ongeval/ technische storing of andere vormen van overmacht kan uitlopen. In een hoop gevallen ontvang je ze al eerder. Dat hangt in belangrijke mate af van de drukte in die periode.

NEGEN

Hoe zit het met mijn privacy?

Het auteursrecht geeft mij als fotograaf het recht om de foto’s te gebruiken voor commerciële uitingen. Ik ben en blijf te allen tijde eigenaar van een foto. De foto valt standaard onder de wet op auteursrecht. Ondanks dat het een recht is, zal ik daar niet altijd gebruik van maken. Wil je liever niet op het internet, dan begrijp ik dat ook heel goed. Geef dat voor de fotoshoot aan. Deze wensen worden altijd gerespecteerd.

TIEN

Wat houd auteursrecht in?

Het auteursrecht houdt in dat ik als fotograaf altijd eigenaar blijf van een foto. Als klant krijgje een exemplaar hiervan voor uitsluitend persoonlijk gebruik.Het is niet toegestaan om de foto’s te bewerken of op een andere manier aan te passen. Het is daarnaast niet toegestaan om de foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken. Ook het laten afdrukken op posters, magazines of kranten is niet toegestaan zonder schriftelijk toestemming van de fotograaf. Het insturen van de foto’s voor wedstrijden is tevens niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming. Als fotograaf behoud ik het recht om de foto’s te gebruiken voor commerciële uitingen. Zoals bijvoorbeeld op mijn website, Facebook of andere (gedrukte) media. Wil je dit liever niet om een bepaalde reden, geef dit dan van te voren aan.

TIEN

Mag ik de foto’s ook bewerken of aanpassen?

Nee, het is in geen enkel geval toegestaan de foto’s zelf te bewerken. Dit betekent dat je geen filters over de foto’s heen mag plaatsen of de foto’s mag bijsnijden. Als fotograaf verbind ik mijn naam aan een foto. Ik lever een product van hoge kwaliteit waar ik persoonlijk achter sta. Filters leveren vaak een verslechtering van de kwaliteit. De gemiddelde kijker weet vervolgens niet dat er een filter gebruikt is en rekent er mij als fotograaf op af. Daarnaast rust er auteursrecht op de foto’s. Net als artiesten en kunstenaars worden ook fotografen wettelijk beschermd.

ELF

Kan ik ook de onbewerkte foto’s ontvangen?

Nee, ik lever geen onbewerkte foto’s af. Als fotograaf wil ik graag een goed eindproduct afleveren. De foto in camera is nog niet af. Door hem in mijn eigen stijl na te bewerken wordt de foto ook zoals ik hem bedoeld heb. Daarnaast fotografeer ik in raw-formaat. Dit is een digitaal negatief wat nabewerking vereist, voordat het geschikt is voor gebruik op bijvoorbeeld het internet. Het na bewerken vereist specifieke kennis en software die ik als fotograaf bezit.

TWAALF

Zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten maak ik altijd een offerte op maat. De wensen zijn vaak erg specifiek en daar wil ik als fotograaf goed op aansluiten. Een belangrijk verschil met consumenten is bijvoorbeeld dat de foto’s vaak commercieel gebruikt gaan worden. Je wilt als zakelijke klant dus ook het recht hebben om de foto’s onbeperkt te verveelvoudigen. Voor bijvoorbeeld je website, webshop of andere reclame-uitingen. In de offerte kan ik dus goed rekening houden met dit soort behoeftes. Voor meer informatie en een offerte kun je een contact opnemen via e-mail.

Op al mijn producten en diensten zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.