Leuk dat je meer wilt weten over mij

JULLIE VRAGEN, MIJN ANTWOORDEN 

|

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar de persoon achter de camera en dat je op zoek bent naar een fotograaf die bij jou past. Ik hoop dat jullie mij aan de hand van deze vragen een beetje beter leren kennen. 

Wie ben jij?

Mijn naam is Jet Couzijn. Op 27 november 1991 geboren in Haarlem en opgegroeid in Hillegom, de bollenstreek. In 2013 ben ik begonnen met het fotograferen van evenementen en portretten. 5 jaar later heb ik een switch gemaakt van evenementen naar familie, zwangerschap en newborn fotoshoots.

Heb je een fotografie opleiding gevolgd?

Ik heb geen opleiding gevolgd, maar ik heb wel een aantal cursussen gedaan. Voor mijn 21e verjaardag kreeg ik een fotografie cursus cadeau bij Han Schnek. Vlak daarna had ik mij ingeschreven bij Akademie Vogue voor de vakken fotografie (door Jasper Abels) en fotostyling A. Hier heb ik een certificaat mee behaald. In 2019 heb ik een masterclass gevolgd bij Toonen en Wientjes. Hoe leuk en leerzaam deze cursussen ook zijn geweest, heb ik het meest geleerd door veel te oefenen en via... Youtube!

Waar komt jouw passie voor fotografie vandaan?

Mijn broer had lang geleden toen wij nog op de basisschool zaten een 'Clubs' account. Om een lang verhaal kort te maken kreeg hij daar opdrachten om foto's te bewerken in Paint Shop Pro. Opdrachten zoals het maken van 'blends', 'icons' en het inkleuren van zwart/wit foto's van celebrities. Ik vond dit heel interessant en ben dus op jonge leeftijd (groep 6) begonnen met het leren van fotobewerking. Eerst zoekende naar foto's op het internet, naar het bewerken van foto's van vriendinnen, tot ik uiteindelijk mijn eigen foto's ging maken en bewerken. Mijn eerste passie is eigenlijk altijd fotobewerking geweest. Zo ben ik ook gespecialiseerd in het retoucheren van foto's. 

Hoe ben je met fotografie begonnen?

Ik heb altijd interesse gehad in mooie beelden en bladerde vaak door mode tijdschriften waarbij ik vooral keek naar de plaatjes.  Mijn droom was altijd om ook zulke beelden te schieten. Daarnaast heb ik het altijd mooi gevonden hoe ieders gezicht zo uniek is. Toen ik mijn eerste camera kreeg begon ik met het fotograferen van vriendinnen. Hierbij bedacht ik een concept, verzorgde we samen de styling en creëerde we onze eigen editorials. Na het fotograferen bekeek en bewerkte ik de foto's. Ik ontdekte dat mijn favoriete foto's altijd de close ups waren. En zo ben ik in eerste instantie begonnen als portret fotograaf. De foto's deelde ik altijd via een blog en later via Instagram. Ik heb verschillende samenwerkingen gedaan met casting en modellen bureau's. Inmiddels heb ik ook een aantal bekende gezichten voor mijn lens gehad. 

Hoe heb je van fotografie je werk gemaakt?

Op mijn 21e begon voor mij het uitgaansleven in Amsterdam. Al snel kwam ik in contact met iemand die op zoek was naar een fotograaf om zijn evenement vast te leggen. Dit leek mij wel wat! Hier en daar leerde ik de kneepjes van dit vak en zo heb ik een aantal jaar, ieder weekend een heleboel dansende mensen vastgelegd. Destijds deed ik ook portret fotografie en zo mocht ik voor een aantal dj's mooie press kit foto's verzorgen. Hier verdiende ik naast mijn baan in de kinderopvang een leuk zakcentje mee. Drie jaar later zette ik de stap om van fotografie écht mijn werk te maken. En zo heb ik al 8 jaar mijn eigen onderneming en ben ik een van de gelukkige die van haar hobby haar werk heeft gemaakt!

Hiernaast een oude foto van mij tijdens het fotograferen op een evenement.

Ben je fulltime fotograaf?

Naast fotografie werk ik parttime in de kinderopvang als leidster op een BSO in Noordwijkerhout. Van jongs af aan heb ik het erg leuk gevonden om met kinderen te werken. Vanzelfsprekend vind ik het dan ook erg leuk om kinderen met hun papa's en mama's op de foto te zetten. Daarom ben ik in 2019 begonnen met het fotograferen van newborns, zwangerschappen en gezinnen. De ervaring die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan in de kinderopvang, kan ik hierbij perfect toepassen. Ik hoor regelmatig van klanten dat zij kunnen zien dat ik met kinderen werk. Dat vind ik een leuk compliment en het is een mooi voordeel, want tijdens de shoot wil ik dat de ouders kunnen ontspannen, zonder dat zij zich druk maken over of de kinderen wel of niet meewerken. 

Heb je nog andere hobby's?

Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd met vrienden af te spreken, uit eten te gaan en te wandelen in de natuur.  Maar ik laad pas echt op, als ik helemaal alleen ben. Dan kijk ik graag en goede film/serie en speel ik af en toe een spelletje. Ik leer ook graag nieuwe dingen. De lockdown zorgde voor mij voor veel vrije tijd en veel inspiratie.  Sindsdien ben ik begonnen met schilderen, leer ik Spaans en Frans, oefen ik liedjes op de piano en luister ik graag naar boeken via Storytel.

Hoe zouden je vrienden jouw omschrijven?

Waarschijnlijk zullen ze mij omschrijven als een enthousiaste, lieve en spontane meid. Altijd vriendelijk met een lach op mijn gezicht. 

WANNEER LEER IK JOU KENNEN?

Enthousiast geworden om samen te werken, of heb je nog vragen over wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

|


LET'S CONNECT!